VIDEOS

Montaje fotográfico cedido por Daniel Escrig,
en memoria de Rosa Mayordomo
Pràctiques del curset XIV de l’any 1968, en la piscina, en l’escullera de Blanes i la de Palamós.
Esdeveniment de l’any 1977 en el que van assistir els il·lustres personatges, en Fèlix Rodríguez de la Fuente, en Jacques Yves Costeau, presidents de la FEDAS i FECDAS, el nostre president Alfons Ferrer Molina i altres membres de la junta directiva.
Competició de Natació amb aletes, en les diferents modalitats, que es va celebrar en l’any 1971.
Segona part de les proves que, el departament de natació amb aletes, van fer l’any 1971, la travessia del port de Barcelona i les d’orientació subaquàtica.
Instal·lació d’un Biòtop artificial en aigües de Pineda de Mar, sota la denominació “Operació Escorpora”. Aquesta operació va ser organitzada pel departament de Biologia Marina del CRIS i amb la col·laboració de la Liga Naval Española, anys 1979-1981.
Estudi de recerca mèdica destinat a verificar els canvis i variacions fisiològiques que produeix la immersió amb escafandre sobre individus sans en immersions normals. Aquest estudi va ser organitzat per CRIS-UTH en l’any 1978 i va ser batejat amb el nom “OPERACIÓ ASCLEPIOS”. Van participar 100 bussejadors voluntaris del C.R.I.S. que van realitzar immersions, en aigües de Barcelona enfront de l’Hospital del Mar, a 20 i 40 metres de profunditat i es van sotmetre a un conjunt de proves mèdiques exhaustives que incloïen extracció de sang arterial i venosa, abans i després de cada immersió. Van col·laborar la Comandància de Marina (que va cedir el Pescamines “Llobregat”), el Cos de Bombers, i els laboratoris dels Hospitals Clínic i del Mar, de Barcelona. Els resultats van ser presentats uns anys més tard en el Congrés Mundial de Medicina de l’Esport.

Era l’any 1986, el departament mèdic del nostre centre, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya TV3, va filmar la pel·lícula SEGURETAT SOTA EL MAR, pel·lícula que va obtenir el segon premi en el Festival Internacional de Cinema Mèdic de PORT-BARCARES 1988, en la categoria (La Medicina i el Mar).